10/01/2011

Clickuri invalide

Click-urile generate prin metode interzise (interzise de catre politica companiei Google, nu de catre lege) sunt clickurile manuale repetate sau utilizarea de roboti (intrumente de generat click-uri automate) sau programe de calculator inselatoare. Cateodata clickurile nevalide sunt efectuate rau intentionat pentru a creste cheltuielile efectuate de un agent de publicitate, alteori de catre proprietarul unui site care afiseaza reclame din sistemul Google Adwords pentru a-si creste veniturile.

clickuri frauduloase googleGoogle monitorizeaza aceste tiparuri frauduloase de click si altele cu scopul de a proteja companiile ce investesc in Adwords. Tehnologia Google analizeaza click-urile si afisarile pentru a le detecta si elimina inainte ca acestea sa ajunga in rapoarte. In cazul in care totusi unele click-uri invalide au fost incluse in rapoarte si implicit platite Google va despagubi agentul de publicitate prin creditarea contului acestuia.

In concluzie, DA ESTE POSIBIL sa apara click-uri frauduloase insa sistemul Adwords utilizeaza tehnici proprii de detectare si eliminare a acestora, ba chiar acordarea de despagubiri pentru cazul in care un agent de publicitate este facturat pentru ele.