10/01/2011

Costuri

In cadrul sistemului Google Adwords nu exista nici o obligatie privind cheltuieli minime, controlul total al bugetului de publicitate si parametrilor acestuia (costul pentru un click, pentru o afisare, suma maxima cheltuita intr-o zi) apartinand agentului de publicitate. De asemenea posibilitatea opririi/amanarii campaniei sau chiar inchiderea contului (terminarea realatiei cu Google privind publicitatea online) este la indemana fara formalitati suplimentare.

costuri google adwordsTarifarea in sistemul Google Adwords este efectuata in doua moduri: tarifarea cost per click (CPC) sau tarifarea pe mia de afisari (CPM), agentul de publicitate putand alege modul care i se potriveste cel mai bine. In plus, mai exista taxa de activare cont, taxa care este fixa si se percepe o singura data, indiferent de durata de utilizare a unui cont Adwords.

In concluzie publicitatea prin intermediul Google Adwords nu are costuri fixe, impuse, bugetul de publicitate putand fi flexibil si la nivelul pe care si-l poate permite fiecare companie care doreste sa isi promoveze produsele si serviciile pe internet. De asemenea bugetul poate suferi o infinitate de ajustari, neexistand o limita a numarului de modificfari. Costul este una dintre caracteristicile care fac Google Adwords accesibil atat companiilor mari cat si celor mici, a afacerilor de familie sau chiar a afacerilor individuale.