10/01/2011

Pozitionare anunturi

Un anunt publicitar este pozitionat in pagina pe baza Clasarii anuntului, o combinatie intre suma licitata si relevanta reclamei fata de cautarea introdusa de utilizator, relevanta numita Scor de calitate. Anuntul care obtine clasarea cea mai buna (suma licitata + scaorul de calitate) apare in prima pozitie, urmat de celelalte reclame.

Clasarea anuntului si implicit scorul de calitate sunt calculate de fiecare data cand cuvantul cheie are posibilitatea sa declanseze afisarea reclamei (de fiecare data cand cuvantul cheie se potriveste cu o interogare de cautare a utilizatorului), deci pozitia in care apare reclama poate diferi la fiecare afisare sau este posibil sa nu apara de fiecare data. O componenta importanta a Scorului de calitate este rata de click (CTR – click-urile utilizatorilor raportate la afisari si exprimata in procente), iar o alta componenta este calitatea paginii de destinatie din site-ul dvs.

Scor de calitate

In concluzie, DA ESTE POSIBIL ca anuntul dvs. sa fie afisat in prima pozitie in cadrul spatiului de afisare a reclamelor, chiar in partea centrala a site-ului, deasupra rezultatelor organice, insa NU EXISTA O GARANTIE in acest sens, nici din partea Google, nici din partea unui tert. Gasirea combinatiei optime dintre Scorul de calitate si suma maxima licitata pentru un click cresc semnificativ sansele ca acest lucru sa se intample. Din experienta acumulata de noi acest lucru se intampla in marea majoritate a campaniilor publicitare corect alcatuite si gestionate.