10/10/2010

Publicitatea in Google

Despre publicitatea online

Internetul sau new media, cum este considerat de ceva vreme, a devenit cel mai eficient mod de promovare a produselor si serviciilor oferite de companii. De fapt, internetul a devenit „locul ” unde se desfasoara activitati comerciale prin vanzarea de bunuri si servicii, o parte insemnata a magazinelor traditionale mutandu-si activitatea online datorita costurilor mai mici de operare si promovare.

Despre Google

 

aplicatii googleGoogle este o companie americana care administreaza motorul de cautare pe Internet cu acelasi nume.” este definitia pe care o gasim pe Wikipedia pentru Google. Dar Google nu inseamna numai motor de cautare, ci si o serie de servicii oferite gratuit utilizatorilor (browser internet, e-mail, creare, administrare si împartasire documente, etc.) ai foarte usor de utilizat care fac din Google un partener de nelipsit din viața noastra online.

De ce Google ?

Motorul de cautare Google detine aprox. 85% din cautarile pe internet din întreaga lume, iar în Romania peste 95% din cautari sunt efectuate cu Google, deci putem spune ca daca nu apari în Google nu existi online. Cum si Google a sesizat acest lucru a facut eforturi pentru a dezvolta un sistem performant de publicitate online – Google AdWords – ce permite plasarea reclamei potrivite la utilizatorul potrivit. Acest sistem avantajeaza atat utilizatorul cat si companiile, oferind primului informatii ce l-ar putea interesa in acel moment, iar companiilor o tintire precisa a potentialului client.