10/10/2010

Avantajele Google

Acoperirea largă oferită de serviciul Google AdWords

Google Adwords este un sistem eficient de distributie permanenta a reclamelor intr-o vasta arie virtuala – Reteaua Google, compusa din proprietati Google (site-urile de cautare Google, Gmail, reteaua de cautare Google) si Reteaua de Display Google (formata din spatiile puse la dispozitia google de catre proprietarii de website-uri in scopul afisarii reclamelor). Astfel reclamele sunt difuzate unei diversitati de utilizatori de internet – potentiali clienti – aflati la un click distanta de site-ul dvs.

Relevanta reclamelor pentru utilizatori

cautare googleFata de multe alte forme de publicitate online, unde mesajele publicitare sunt difuzate unui public larg, general, reclamele de pe Google sunt prezentate numai utilizatorilor interesati de acestea, de continutul acestora. Potrivirea interesului navigatorilor pe internet si continutul mesajelor publicitare are loc la fiecare introducere a unei interogari in caseta de cautare Google sau prin intermediul inteligentei artificiale in Reteaua de Display Google care determina subiectul paginii web si afiseaza reclame corespunzatoare.

Direcţionarea cu precizie

targetIn formele de publicitate traditionala, cat si in multe forme de publicitate pe internet mesajele publicitare sunt difuzate intregii audiente a canalului de comunicare respectiv – difuzare in masa.
In schimb, geo targetare googleGoogle Adwords directioneaza anunturile tinand cont de interesele particulare ale indivizilor, astfel ca unei persoane care navigheaza pe internet ii va fi difuzata o reclama numai daca este interesata de produsele sau serviciile respective – difuzare individuala.
In plus, sistemul Google Adwords poate directiona anunturile catre anumite regiuni geografice, tari, zone ale unei tari sau chiar orase, astfel ca pot fi promovate cu succes afaceri regionale sau locale – difuzare loco-regionala.

Controlul exact al campaniilor publicitare

Google Adwords permite un control minutios, al celui mai mic detaliu al campaniei publicitare pe care o desfasuram in sistem, permitand stabilirea parametrilor de directionare (locatie si limba utilizator internet), a platformei de difuzare a reclamelor (cautarea Google si parteneri, Reteaua de Display sau ambele), a cuvintelor cheie (cuvintele relevante pentru mesajul publicitar,Control cat si cuvintele cheie negative, de excludere), a bugetului campaniei (putem stabili bugetul zilnic al campaniie, costul unui click pentru un anumit cuvant cheie, etc.), a tipului de reclama (mesaj publicitar text, imagine, video) cat si a pozitiei in care va aparea mesajul publicitar (pozitia relativa fata de concurenta in functie de spatiile disponibile).